Dit is de jongerenraad

De jongerenraad is een groep actieve jongeren in Achtkarspelen. We zijn officieel begonnen op 15 maart 2018. We zijn een diverse groep die zich graag bezig houdt met verschillende onderwerpen waar de gemeente zich ook mee bezig houdt, om zo gevraagd en ongevraagd adviezen te geven aan de gemeenteraad. Het is namelijk erg belangrijk dat de gemeente er is voor iedereen en jongeren kunnen hier een grote bijdrage aan leveren dankzij een frisse blik.

Amber

Ik ben Amber, ben 16 jaar en zit op het Lauwers College op de havo. Ik ben bij de jongerenraad gegaan omdat het me een zeer leuke ervaring leek en dat bleek inderdaad zo te zijn.

Fenna

Mijn naam is Fenna de Boer, ik ben 17 jaar en zit in 6vwo op het Lauwers College in Buitenpost. Ik woon in Harkema en ik heb een bijbaantje. Als hobby vind ik lezen erg leuk om te doen. Door school ben ik geïnteresseerd geraakt in de Jongerenraad, ik vind politiek leuk en vind het belangrijk dat jongeren hun mening kunnen laten horen.

Jeldert

Ik ben Jeldert, 15 jaar oud en studeer Havo aan het Drachtster Lyceum. Ik ben geïnteresseerd in muziek, luchtvaart en defensie. Ik ben bij de jongerenraad gegaan omdat ik erg geïnteresseerd ben in politiek en graag wil weten hoe het allemaal werkt in de politiek. Zo kan ik uiteraard ook mijn steentje bijdragen.

Jelle Jan

Marrit

 

Robina

Sanne

Hallo, ik ben Sanne de Bruin en ik zit op VO Surhuisterveen. Ik ben bij de jongerenraad omdat ik graag wil meedenken over belangrijke dingen binnen onze gemeente.

Silke

Hallo, ik ben Silke Jager en ik ben 17 jaar oud. Ik zit op het lauwers college in Buitenpost en ik zit momenteel in klas 6 van het Vwo. In mijn vrije tijd speel ik gitaar en heb ik een bijbaantje. Ik zit in de jongerenraad, omdat ik een interesse heb voor de politiek en omdat ik graag wil meedenken over bepaalde onderwerpen.

Wessel

Ik ben Wessel Zorgdrager en ik ben 18 jaar oud. Ik zit op tennis. Dat doe ik twee keer per week. Ik ben bij de jongerenraad gegaan omdat ik wil meedenken over bepaalde thema’s, maar ook omdat ik meer te weten wil komen over wat er in de gemeente allemaal speelt.